Reikia (2 žmonėms):
- 180-200 g varškės
- 1 kiaušinio
- pusės šaukšto cukraus
- žiupsnelio druskos
- miltų
Varškę, cukrų ir druską sudėti į dubenį, tada įmušti kiaušinį. Viską sutrinti ir išmaišyti mediniu šaukštu iki vientisos masės.
Įdėti miltų ir išmaišyti. Miltų reikia tiek, kad varškė daugmaž neliptų prie rankų (apie 6 nekaupinus šaukštus). Aš varškę palieku truputį limpančią, nes po to vyniojant gyvatėles varškė vis tiek miltais apsivelia.
Taigi pabarstome ant stalo miltų, paimame į delną varškės ir ant stalo išvyniojame gyvatėlę. Gyvatėles reikia daryti vienodo storio, kad varškėtukai išvirtų vienu metu. Gyvatėlę supjaustome į panašaus dydžio gabaliukus.
Į verdantį vandenį sudedame varškėtukus ir verdame apie 2-5 minutes (priklauso nuo varškėtukų dydžio). Reikia šiek tiek atsargiai pamaišyti, kad neliktų prikibusių prie puodo dugno.
Varškėtukus išgriebiame su kiaurasamčiu ir dedame į lėkštes. Galima pagardinti uogiene arba sviesto ir grietinės padažu.
Puikiai tinka pusryčiams.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą