Tešlai reikės:
- vandens
- druskos
- miltų
Geriau naudoti minkštą vandenį, tuomet tešla bus elastingesnė. Reikia maždaug 1 stiklinės vandens, jei gaminame 2 žmonėms. O miltų berti tiek, kad minkant nebeliptų prie rankų ir prie indo sienelių. Tuomet pasiimame kočėlą ir tą tešlą gerai išmušame. Tešla paruošta.
Įdarui reikės:
- faršo
- sviesto (kas mėgsta riebiau :))
- svogūno
- prieskonių
Faršas geriausias nešaldytas.
Svarbu į mėsą pridėti sviesto bent pora šaukštų, pridėti mėsos prieskonių, druskos, pipirų, susmulkintų svogūnų ir pora šaukštų vandens. Vanduo ir sviestas bei prieskoniai kepant virs sultiniu ir mėsytė skaniai jame pakeps.
Formuojam čeburekus.
Iškočiojame tešlos gabaliukus labai labai plonai (iki 1-2 mm storio). Pusę paplotėlio išklojame mėsa, tuomet užspaudžiame kraštus.
Belieka kepti.
Iškočiojame tešlos gabaliukus labai labai plonai (iki 1-2 mm storio). Pusę paplotėlio išklojame mėsa, tuomet užspaudžiame kraštus.
Belieka kepti.
Deja, po čeburėkų kepimo tenka neblogai pavalyti ir virtuvę :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą