6 didelėms porcijos reikės:
- dviejų vištos krūtinėlių;
- dvięjų morkų (apie 200-250 g)
- dviejų svogūnų;
- paprikos;
- indelio konservuotų ananasų;
- poros skiltelių česnako;
- kiniško (saldžiarūgščio) pomidorų padažo;
- šaukšto krakmolo;
- poros šauktų sojos padažo;
- šaukšto vyno acto;
- medaus;
- druskos;
- ryžių
Pradžioje viską gražiai supjaustome ir susidėliojame į lėkšteles. Svogūnus pusžiedžiais, morkas šiaudeliais, papriką šiaudeliais. Jei ananasas konservuotas ne gabaliukasi, susmulkiname ir jį. Vištą supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome druska, prieskoniais.
Geriausia vienu metu užsikaisti vandenį ryžiams, keptuvę ir didelį troškintuvą.
- Į troškintuvą dedame svogūnus, morkas ir leidžiame jiems lengvai pasitroškinti. Tik ne per daug. Morka turi likti šiek tiek traški.
- Keptuvėje kepame vištą. Labai skanu vištą pakepinti jau apvoliotą miltų ir krakmolo mišinyje, tačiau tai nebūtina.
Pasiruošiame padažą: į konservuotų ananasų vandenį pilame sojos padažą, actą, krakmolą, pusę stiklainėlio kiniško pomidorų padažo. Reiktų kartu įmaišyti ir medų, bet kadangi namie turi tik kieto medaus, jo atskirai netirpdau. Tiesiog prieš pilant padažą į troškintuve esančias morkas ir svogūnus sudėsiu medų.
Taigi į troškintuvą dedame česnaką ir medų. Duodame minutėlę medui ištirpti ir pilame paruoštą padažą. Jei padažas per greitai tirštėja galite įpilti šiek tiek virinto vandens. Jei trūksta saldumo įdėkite dar medaus. Kai viskas sutirštėja tik tuomet dedu paprikas ir ananasus. Troškintuvas jau išjungtas, todėl paprika ir ananasai tik sušils. Ir pabaigoje į troškintuvą sudedame iškepusią vištą ir višką išmaišome.
Skaniausia patiekti su ryžiais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą